سطح معنی داری
نتیجه
برمبنای آماره F
۱۷٫۷۱۴
۰٫۰۰۰
رد فرضیه صفر
۰٫۰۲۴۰۴۵
۰٫۸۷
تایید فرضیه صفر
برمبنای آماره X2
۳۳٫۷۴۴
۰٫۰۰۰
رد فرضیه صفر
۰٫۰۲۴۱۱۹
۰٫۸۷
تایید فرضیه صفر
فرضیه صفر :جملات خطا مدل دارای واریانس همسان می باشد .
فرضیه یک :جملات خطا مدل دارای واریانس همسان نمی باشد
با توجه به نتایج مندرج در جدول ۲۷-۴ در ارتباط با آزمون وایت ، مدل رگرسیونی (۹) دارای واریانس همسان نمی باشد چرا که آماره F (۱۷٫۷۱۴)و آماره X2 (۳۳٫۷۴۴) در ناحیه بحرانی قرار دارد . همچنین سطح معناداری که در مقابل Fو X2 ارائه شده است کوچکتر از ۰٫۰۵ می باشد لذا فرضیه وجود ثابت بودن واریانس جملات خطا رد می شود.اما نتایج منعکس شده در این جدول که مرتبط با آزمون ARCH می باشد. این مهم را تایید نمی نماید چرا که مقدار آماره F وx2 این آزمون در ناحیه بحرانی قرار ندارد وسطح معناداری که در مقابل این دو آماره قرار داده شده است بزرگتر از ۰٫۰۵ می باشد . لذا در هنگام تخمین ضرایب مدل رگرسیونی شماره (۹) برآوردهای حاصل از روش OLS و روشGLS از منظر معنادار بودن ضرایب و معنادار بودن مدل رگرسیونی مقایسه و بهترین مدل بدست آمده از این مقایسه مبنای محاسبات قرا گرفتند .
۵-۱-۴-۴- انتخاب الگوی مناسب مدل رگرسیونی
همانگونه که در بخش اول اشاره شد در این پژوهش از آزمون F لیمر برای انتخاب بین روش داده تلفیقی و روش داده ترکیبی استفاده شده است . همچنین از آزمون بروش پاگان به منظور تایید و یا رد فرضیه استفاده از الگوی داده ترکیبی با رویکرد اثرات تصادفی کمک گرفته شده است و در مواردی که نتایج آزمون بروش پاگان بیانگر استفاده از رویکرد اثرات تصادفی بود ، آزمون تصریح هاسمن به منظور انتخاب رویکرد اثرات تصادفی و یا اثرات ثابت نیز مورد بررسی قرار گرفته است .از همین روی آزمون های فوق برای مدلهای بکارگرفته شده در فرضیه های گروه اول مورد سنجش قرار گرفت که خلاصه نتایج آن در قالب جدول زیر نمایان شده است .
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
جدول ۲۸-۴ انتخاب الگوی مناسب برای مدل های رگرسیونی ۵ الی ۹
آزمون F لیمر
آزمون بروش پاگان
آزمون هاسمن
خلاصه نتایج حاصل از آزمون های آماری
مدل رگرسیونی
آماره F لیمر
سطح معنی داری