(۵۶/۱)
۱۳۶۰
GDPWG
مأخذ: یافته های تحقیق
یادداشت ها:
- محاسبات با بهره گرفتن از برنامه ی۶ Gauss انجام داده شده است.
- بر اساس الگوی C مقدار بحرانی در سطح ۱، ۵ و ۱۰ درصد۵۷/۵- ، ۰۸/۵- و ۸۲/۴- می باشد.
- ارقام داخل پرانتز، مقادیر آماره ی t می باشد.
- ۱t<TB<0.9t: در این آزمون ۸۰% دوره ی زمانی را بررسی می کند یعنی ۱۰ درصد از اول و ۱۰ درصد از آخر داده ها را حذف می کند.
در الگوی ارائه شده، یک متغیر عرض از مبدأ(µ(، متغیر شکست ساختاری در عرض از مبدأ(θ(، متغیر روند(β)، متغیر شکست ساختاری در روند سری زمانی (γ)و ضریب متغیر با یک وقفه (α)آورده شده است که در ادامه، معناداری این ضرایب بررسی شده است.
با توجه به مقادیر بحرانی و معناداری ضرایب، نتایج بدست آمده نشان داده اند که متغیرهای سرمایه ی انسانی، سرانه ی پزشک، نسبت طلاق به ازدواج، ضریب جینی، توزیع درآمد، سرانه ی کارکنان بخش آموزش، سرانه ی سینما و نرخ باسوادی دارای عرض از مبدأ می باشند.
متغیرهای رشد اقتصادی بانفت و بدون آن، سرمایه ی انسانی، نسبت طلاق به ازدواج، سرانه ی مطبوعات، ضریب جینی، توزیع درآمد، سرانه ی کارکنان بخش آموزش، سرانه ی سینما و نرخ باسوادی دارای شکست ساختاری در عرض از مبدأ می باشند و نیز متغیرهای سرمایه ی انسانی، نسبت طلاق به ازدواج، توزیع درآمد، سرانه ی کارکنان بخش آموزش، نرخ باسوادی، دارای روندی رو به بالا(مثبت) و سرانه ی سینما دارای روندی رو به پایین (منفی) می باشد. همچنین در متغیرهای سرانه ی پزشک، نسبت طلاق به ازدواج، سرانه ی مطبوعات، ضریب جینی، سرانه ی کارکنان بخش آموزش و توزیع درآمد شکست در روند سری زمانی اتفاق افتاده است.
با توجه به وجود شکست ساختاری (عرض از مبدأ یا روند و یا هر دو) در بعضی از متغیرها، متغیرهای سرانه پزشک نسبت طلاق به ازدواج، سرانه ی مطبوعات، سرانه ی کارکنان بخش آموزش، نرخ با سوادی[۱۵۷] متغیرهایی هستند که درجه ی همجمعی شان یک می باشد و با یک بار تفاضل گیری مانا می شوند زیرا مقدار آماره ی t این متغیرها از مقادیر بحرانی اشاره شده کمتر می باشد و فرضیه ی صفر مبنی بر اینکه این متغیرها دارای ریشه ی واحد هستند پذیرفته می شود.
در نهایت متغیرهای ضریب جینی، سرمایه ی انسانی، توزیع درآمد، سرانه ی سینما، رشد اقتصادی با در نظر گرفتن نفت و بدون آن متغیرهای مانا هستند.
جهت بررسی صحت نتایج بدست آمده از مانایی و وجود شکست ساختاری در متغیرهای مورد استفاده در الگو، نمودار تغییرات سری زمانی متغیرهای موررد نظر، برای دوره ی ۱۳۸۵-۱۳۵۰ ارائه شده است که شکل های ۴-۱ تا ۴-۱۱ گویای این موضوع هستند و با نتایج ارائه شده در جدول مطابقت دارد.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شکل۴-۱: سرمایه ی انسانی
شکل۴-۲: نسبت تعداد پزشک به جمعیت
شکل۴-۳: نسبت تعداد طلاق به ازدواج
شکل ۴-۴: نسبت مطبوعات به جمعیت
شکل ۴-۵: ضریب جینی
شکل ۴-۶: نسبت ۱۰درصدثروتمندترین افراد به ۱۰ درصد فقیرترین افراد(توزیع درآمد)
شکل۴-۷: نسبت تعداد کارکنان بخش آموزش به جمعیت
شکل۴-۸: نرخ باسوادی
شکل۴-۹: نسبت تعداد سینما به جمعیت
شکل۴-۱۰: رشد اقتصادی با در نظرگرفتن نفت
شکل۴-۱۱: رشد اقتصادی بدون در نظر گرفتن نفت
نتایج بررسی مانایی متغیرها با بهره گرفتن از آزمون دیکی-فولر تعمیم یافته(ADF) و فیلیپس پرون(PP) در جدول۴-۴ آورده شده است که در ادامه، نتایج این آزمون ها با نتایج آزمون زیوت-اندریوز مقایسه شده است.
جدول۴-۴: نتایج آزمون ریشه ی واحد دیکی-فولر تعمیم یافته(ADF) و فیلیپس پرون(PP)
نتیجه آزمون(ZA)
نتیجه
Probability