۳-۶-۲- آزمون معنی دار بودن مدل ۵۷
۳-۶-۳- آزمون معنی دار بودن متغیر های تحقیق ۵۸
۳-۶- ۴- تصمیم گیری برای رد یا پذیرش فرضیه ها ۵۸
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۷- خلاصه فصل ۵۹
فصل چهارم : تجزیه وتحلیل یافته ها
۴-۱- مقدمه ۶۱
۴-۲- نتایج آمار توصیفی ۶۲
۴-۳- آزمون خود همبستگی ۶۴
۴-۴-آزمون فرضیه ها ۶۵
۴-۴-۱- آزمون فرضیه یکم ۶۵
۴-۴-۲- آزمون فرضیه دوم ۶۶
۴-۵- خلاصه فصل ۶۸
فصل پنجم : نتیجهگیری و پیشنهادها
۵-۱- مقدمه ۷۰
۵-۲- مروری بر اهداف، مسأله و روش تحقیق ۷۰
۵-۳- نتایج تحقیق ۷۱
۵-۴- بحث و نتیجه گیری ۷۲
۵-۵- پیشنهادها ۷۲
۵-۵-۱- پیشنهاهای مبتنی بر نتایج حاصل از فرضه های تحقیق ۷۲
۵-۵-۲- پیشنهاها برای پژوهش های آتی ۷۳
۵-۶- خلاصه فصل ۷۴
فهرست منابع و مآخذ
الف ) منابع فارسی ۷۵
ب ) منابع انگلیسی ۷۷
پیوست ها
- اسامی شرکت های بورسی استفاده شده در تحقیق ۷۹
چکیده لاتین ۸۵
فهرست جداول
عنوان صفحه
۲-۱- خلاصه و جمع بندی بعضی از تحقیقات انجام شده ۴۴
۴-۱- متغیر های تحقیق ۶۲
۴-۲- آمار توصیفی متغیر های وابسته، متغیرهای مستقل و کنترلی ۶۳
۴-۳- خود همبستگی ۶۴
۴-۴- نتایج آزمون آماره F برای آزمون فرضیه اول ۶۵
۴-۵- نتایج آزمون هاسمن برای آزمون فرضیه اول ۶۵
۴-۶- بررسی مدل ترکیبی با بهره گرفتن از روش GLS 66
۴-۴- نتایج آزمون آماره F برای آزمون فرضیه دوم ۶۷
۴-۴- نتایج آزمون هاسمن برای آزمون فرضیه اول ۶۷
۴-۹- بررسی مدل ترکیبی با بهره گرفتن از روش GLS 67
چکیده
در این تحقیق رابطه بین هیئت مدیره مشترک، افشاهای اختیاری و کیفیت سود در ۵۷ شرکت ازشرکتهای های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای سال ۱۳۸۵ لغایت پایان ۱۳۹۰ مورد بررسی قرار می گیرد .در تحقیق حاضر، ناپایداری سهام، هیئت مدیریت مشترک و مدیر مستقل را به عنوان “متغیر مستقل” و رتبه افشا و اقلام تعهدی اختیاری را به عنوان “متغیر وابسته” در نظر گرفته و روابط بین متغیر مستقل و وابسته را مورد بررسی و آزمون قرار داده ایم.نتایج آزمون نشان می دهد که بین هیئت مدیره ی مشترک و سطح افشای اختیاری شرکتهای رابطه مثبت و لی معنی دار نیست . همچنین بین هیئت مدیره ی مشترک و کیفیت سود در شرکتهای رابطه مثبت و لی معنی دار نیست.
بررسی رابطه بین هیئت مدیره مشترک، افشاهای اختیاری و کیفیت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
فصل اول :
کلیات و طرح موضوع
۱-۱- مقدمه
نظریه کیفیت سود برای اولین بار توسط تحلیلگران مالی وکارگزاران بورس اوراق بهادار مطرح شد. آنها استنباط کردند، سودگزارش شده قدرت سودآوری شرکتها راآنچنان نشان نمیدهدکه به ذهن بایدمتبادرگردد.آنهادریافتندکه تجزیه وتحلیل صورتهای مالی شرکتها به دلیل نقاط ضعف متعدد در اندازه گیری اطلاعات حسابداری کار مشکلی است .برای بیان سودمندی سود در تعیین ارزش شرکت تنها به میزان گزارش شده نبایدتوجه کرد، بلکه باید به کیفیت سود گزارش شده نیزتوجه نمائیم .از طرف دیگر اهمیت تأثیر هیئت مدیره مشترک در این زمینه حائز اهمیت بیشتری دارد که کیفیت سود به چه میزان تعیین خواهد کرد. همچنین یکی از مهمترین روش های افزایش اعتبار رده بندی یک شرکت این است که انتخاب بهترین راهکارهای برای افشاهای گزارشهای مالی می باشد .
در این تحقیق به بررسی رابطه بین هیئت مدیره مشترک، افشاهای اختیاری وکیفیت سود درشرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران می پردازیم.
۱-۲- بیان مسأله و تبیین موضوع
در بین تحقیقات مختلف پیرامون حاکمیت شرکتی در اواخر قرن بیستم، مدیریت مشترک[۱] یکی از بحث برانگیزترین موضوعات بوده است. (ریچاردسون[۲] ۱۹۸۷) مدیریت مشترک اینگونه تعریف میشود: حضور یک عضو مشترک درهیئت های مدیره ی مخصوص یا شرایطی که در آن یک عضو وابسته به یک سازمان درهیئت مدیران سازمان دیگری نیز عضو باشد. (میزروچی[۳] ۲۰۱۰- رپنهاگن[۴] ۱۹۹۶) در حالیکه مدیریتهای مشترک سالها رایج بوده اند و به دلایل مختلف شکل گرفته اند، اما ادبیات این موضوع در مورد تاثیرات مدیریت مشترک شاخه شاخه شده اند. (فاما و جنسن[۵] ۱۹۸۳) گرچه مدیران بدون شک نقش مهمی در سازمانها بازی میکنند، اما تاثیرات عملکردی مثبت ومنفی ناشی از مدیریت مشترک شناخته شده اند.
از آنجاییکه مسئله ی حاکمیت شرکتی ومدیریت مشترک درکشورهای مختلف متفاوت است، تحقیقات بیشتری در کشورهای مختلف به این مسئله پرداخته اند. در حالیکه محققان به تاثیرات مدیریت مشترک درکشورهای مختلف پرداخته اند، اما محیط منحصر به فرد در ایران هنوز به طور وسیع مورد مطالعه قرار نگرفته است. این مطالعه به بررسی بازار سرمایه ی ایران میپردازد که برای مدیریت مشترک محیطی ایده ال است، چرا که دارای تعداد زیادی ازشرکتهایی است به طور دقیق کنترل میشوند.(اسمیت و اموآکو –ادو[۶] ۱۹۹۹)