(۲-۲۳)
(۲-۲۴)
(۲-۲۵)
(۲-۲۶)
سیگنال توالی منفی با بهره گرفتن از منفی زاویه فاز در تبدیل ‘de-qe’ بدست میآید. علاوه بر این اگر توالی صفر وجود داشته باشد از فرمول توان ثابت که در معادله (۲-۲۷) داده شده است استفاده میشود.
(۲-۲۷)
در مورد تکفاز، وجود یک سیگنال (x=xds) برای تبدیل برداری ‘de-qe’ کافی نیست، بنابراین نیاز به سیگنال دیگری داریم که متعامد با سیگنال موجود باشد به گونهای که سیگنال جدید ۹۰ درجه از سیگنال موجود عقبتر باشد. این تاخیر را می توان به دو روش تحقق داد : تبدیل هیلبرت و روش تاخیر دادهها [۲۵],[۲۶]. روش دوم به دلیل پیچیدگی کمتر در الگوریتم کنترلی نسبت به روش اول ترجیح داده شده است. روش تاخیر داده ها بر اساس ثبت اطلاعات xds و استفاده از اطلاعات آن پس از یک چهارم دوره اصلی به عنوان خروجی xqs میباشد. تبدیل ‘de-qe’ برای حالت تکفاز در معادله (۲-۲۸) داده شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
(۲-۲۸)
۲-۴-۲-۲- کنترلکننده فیدبک
کنترلکننده فیدبک به گونه ای طراحی شده است که خطای حالت ماندگار برای ولتاژ مؤلفه اصلی بار برابر صفر شود. در شکل ۲-۱۳ مدار معادل تکفاز در قاب ‘de-qe’ برای سیستم SAF نشان داده شده است. در این مدار، امپدانس متقابل در قاب ‘de-qe’ در نظر گرفته نشده است، زیرا اندازه LS در عملکرد SAF کوچک است.
شکل ۲-۱۳ : مدار معادل سیستم SAF در قاب ‘de-qe’.
اگر جداسازی هارمونیک به صورت کامل صورت گیرد جریان خط با ولتاژ بار هم فاز خواهد شد. در دیاگرام فازوری شکل ۲-۱۴ دیده میشود که اختلاف فاز کوچکی بین vS1 و vL1 به دلیل امپدانس کوچک خط وجود دارد. با تبدیل تعریف شده بیشتر ولتاژ بر روی محور ‘de’ میافتد. این بدین معنی است که vL1,qe و iS1,qe را میتوان صفر در نظر گرفت. با توجه به اینکه vS1,qe صفر است میتوان آن را به عنوان مرجع برای تبدیل ‘de-qe’ در نظر گرفت. با این فرض مدار SAF به مدار تکفاز روی محور ‘de’ ساده شده، که در شکل ۲-۱۵ نشان داده شده است. در مدار ساده شده، یکسوساز به صورت یک ترانسفورماتور ایده آل با نسبت تبدیل Nv ( نسبت تبدیل AC/DC ) با نادیده گرفتن خواص غیر ایدهآل یکسوساز از قبیل کموتاسیون و افت ولتاژ حالت وصل میباشد [۲۷]. با بهره گرفتن از نسبت تبدیل Nv خازن و مقاومت در سمت خروجی را به طرف اولیه ارجاع می دهیم که به صورت معادله (۲-۲۹) در میآید و مدار ساده شده آن به فرم شکل ۲-۱۶ خواهد شد.
(۲-۲۹)
شکل ۲-۱۴ : دیاگرام فازوری .
شکل ۲-۱۵ : مدار ساده شده سیستم SAF در محور ‘de’.