۰.۴۱
۰.۸۴
-۴.۲۲
۱۸
۰.۰۰۱
جدول ۴- ۲۰ نشان می دهد که با توجه به این که مقدار سطح معنی داری آزمون لوین جهت بررسی تساوی واریانس ها برابر با ۸۴/۰ بوده و این مقدار خیلی بیشتر از ضریب ملاک یعنی ۰۵/۰ است، بنابراین با ۹۵/۰ اطمینان گفته می شود که دو گروه از نظر واریانس برابر هستند و پیش فرض تساوی واریانس های دو گروه جهت آزمونt رعایت گشته است.
همان گونه که نتایج آزمون t مستقل نشان می دهد از آنجا که مقدار قدر مطلق t به دست آمده (۲۲/۴) با درجه آزادی ۱۸ ، از مقدار t جدول (۷۳/۱) بزرگتر است و همچنین از آنجا که سطح معنی داری این آزمون برابر ۰۰۱/۰ می باشد و چون این مقدار کمتر از سطح معنی داری ۰۱/۰ است ، بنابراین با ۹۹ درصد اطمینان می توان گفت که تفاوت مشاهده شده بین میانگین نمرات دو گروه معنی دار می باشد. با توجه به یافته های جدول ۴ – ۱۹ از آنجا که اختلاف نمرات پیش آزمون از پس آزمون در گروه زنان بیشتر از گروه مردان است و باعث کاهش بیشتر تعارضات شده است بنابراین فرضیه پژوهش با ۹۹ درصد اطمینان تایید و فرض صفر رد می شود.
فرضیه ۵: مشاوره زوجی به شیوه های عقلانی – عاطفی (الیس) و واقعیت درمانی (گلاسر)بر کاهش مولفه های تعارضات زوجین تاثیر دارد.
برای آزمون این فرضیه از آنجا که پژوهش دارای سه گروه آزمایشی (واقعیت درمانی ، عاطفی – عقلانی و کنترل ) می باشد و همچنین با نمرات پیش آزمون و پس آزمون هر یک از مولفه های تعارض زناشویی روبرو هستیم، لذا در ابتدا نمرات پیش آزمون را از پس آزمون در هر یک از مولفه ها کم کرده و سپس با نمرات اختلافی آزمون آماری آنالیز واریانس یک راهه را اجرا می کنیم. سپس با بهره گرفتن از آزمون شفه به بررسی اختلاف دو به دو گروه های آزمایشی می پردازیم.
جدول۴ - ۲۱ : نتایج تحلیل واریانس یک راهه در سه گروه آزمایشی و کنترل در مورد هر یک از مولفه های تعارض زناشویی
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
مولفه های تعارض
شاخص آماری
منبع تغییرات
مجموع مجذورات
درجه آزادی
میانگین مجذورات
ضریب F
سطح معناداری(p)
کاهش همکاری
واریانس بین گروهی
۴۷۶۲۵.۸۳
۲
۲۳۸۱۲.۹۲
۱۱۶.۴۷۸
۰.۰۰۰۱
واریانس درون گروهی
۱۱۶۵۳.۱۵
۵۷
۲۰۴.۴۴۱
مجموع
۵۹۲۷۸.۹۸
۵۹
کاهش رابطه جنسی
واریانس بین گروهی
۱۰۰۳.۲۳۳
۲
۵۰۱.۶۱۷