شجره
۱
۷۴
Iran_11_INC
CWB117-77-9-7//Antares/Ky63-1294/3/
CWB117-77-9-7//Hml-02/ArabiAbiad*2
۲
۵۰
Iran_11_INC
Zarjau/80-5151//Skorohod/3/Yesevi-93
۳
۷۲
Iran_11_INC
Sadik-06/3/YEA1819/YEA195-4//Grivita
۴
۱۱
IBYT11_INC
(Lignee527/Aths//Lignee527/NK1272/3/Alanda/
CI16155//Alanda-01/Hamra)*2
۵
۶۱
Iran_11_INC
Zarjau/80-5151//Skorohod/5/Zarjau/4/Rhn-05/3/Apm/HC1905//Robur
همانگونه که در درخت فیلوژنی ژن HKT1 مشاهده میگردد تفاوت زیر گروه ها در گروه اصلی اول بیش از تفاوت آنها در گروه اصلی دوم بوده است. همچنین فاصله ژنتیکی بین گروه های اصلی اول تا چهارم زیاد نبوده اما در گروه های بعدی اختلاف بین گروه های اصلی به استثنای گروه اصلی دهم سیر صعودی داشته است. زیرگروههای گروه اصلی اول را میتوان به دو بخش کلی تقسیم نمود. در بخش ابتدائی این شاخه اصلی، اختلاف ژنتیکی بین زیر گروه ها بسیار اندک و در بسیاری از موارد صفر میباشد و این بدین دلیل است که بیش از ۹۹% از ژنوتیپهای این بخش متعلق به ایران میباشند. اما ژنوتیپهای موجود در بخش دوم زیرگروههای این شاخه اصلی دارای اختلاف ژنتیکی نسبتاً متوسطی با یکدیگر هستند زیرا آنها مخلوطی از ژنوتیپهای ایرانی و خارجی با منشأ مختلف میباشند. در شاخه اصلی دوم، زیر گروه های متشکل از ژنوتیپهای جدیدی که به شاخه اصلی قبلی ملحق شدند دارای اختلاف ژنتیکی بسیار اندکی با یکدیگر میباشند زیرا آنها نیز دارای منشأ ایرانی هستند. به استثنای سه ژنوتیپ خارجی که اختلاف آنها با سایر ژنوتیپها در شکل ۲-۳ نیز قابل مشاهده است. شاخه اصلی هفتم نیز دارای زیر گروههایی است که اختلاف ژنتیکی آنها قابل ملاحظه است و این به دلیل تفاوت منشأ ژنتیکی ژنوتیپهایی است که در این زیر گروه قرار گرفتهاند. در انتهای درخت فیلوژنی ۵ شاخه اصلی دیگر قرار دارد که هر یک با اضافه شدن یک ژنوتیپ جدید ایجاد شده اند. در شاخه های اصلی هشتم، نهم، دهم و دوازدهم ژنوتیپهای ایرانی قرار گرفتهاند اما منشأ ژنتیکی آنها با یکدیگر تفاوت زیادی دارد و این امر موجب ایجاد اختلاف ژنتیکی زیاد بین این شاخه های اصلی گردیده است. این درخت فیلوژنی دقیقاً رابطه ژنتیکی بین ارقام را براساس منشأ و فاصله ژنتیکی آنها تشریح مینماید. برای مثال اکثر ارقام ایرانی در دو گروه اول و دوم طبقه بندی شده و زیرگروههایی را تشکیل دادهاند که فاصله ژنتیکی بین آنها بسیار کم بوده است. اما ژنوتیپهای موجود در شاخه های انتهائی درخت فیلوژنی، علی رغم اینکه متعلق به ایران بوده و در ایران کشت میگردند، به دلیل دارا بودن منشأ ژنتیکی بسیار متفاوت با سایر ژنوتیپهای ایرانی اختلاف و فاصله ژنتیکی زیادی با آنها نشان داده و در گروه های اصلی و مستقلی طبقه بندی شدند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۶ درخت فیلوژنتیکی ژن CBL4
توالی نوکلئوتیدی قطعه کامل ژنی ژن CBL4 در ۹۶ ژنوتیپ با توالی ژنی مربوط در رقم شاهد (رقم کلیپر جو) مقایسه شده و به هفت کانتیگ تقسیم بندی گردید. به دلیل وجود تعداد زیاد کانتیگها و نرخ بالای موتاسیون در هر کانتیگ، درخت فیلوژنتیکی ژن CBL4 برای هر کانتیگ به صورت مجزا ترسیم گردید. این درختهای فیلوژنی در شکلهای ۳- ۴ تا ۳- ۹ نشان داده شده اند.
شکل ۳-۴ درخت فیلوژنی ژن CBL4 در کانتیگ اول
مشخصات ژنوتیپهای درخت فیلوژنی ژن CBL4 در کانتیگ اول در جدول ۳- ۸ ارائه شده است.
جدول ۳-۸ مشخصات ژنوتیپهای درخت فیلوژنی ژن CBL4 در کانتیگ اول
ردیف
شماره ژنوتیپ
منشأ
شجره