سهم کل صادرات منابع بر شاخص کلیدی عملکرد
C_Ex
سهم کل تجهیزات ذخیرۀ منابع بر شاخص کلیدی عملکرد
C_S
ضریب وزنی شاخص کلیدی عملکرد
W
اثر نرخ بار واحد تجهیز P بر شاخص کلیدی عملکرد
C_P_O
اثر تعداد تجیزات P نصب شده بر شاخص کلیدی عملکرد
C_P_I
اثر نصب واحد تجهیزات انتقال بر شاخص کلیدی عملکرد
C_Tow_i
اثر واردات واحد منبع r بر شاخص کلیدی عملکرد
C_I_r
اثر صادات واحد منبع r بر شاخص کلیدی عملکرد
C_E_r
فصل اول
مقدمه و کلیات تحقیق
مقدمه
در این فصل، ابتدا شهر و نیازهای آن به منابع و در ادامه راهکارهای تأمین این نیازها بررسی میگردد. در بین راهکارها، مطالعۀ فناوری و ابزارهای تولید همزمان برق و گرما (و سرما) به عنوان ساز و کار پایه برای بهینه سازی عرضۀ انرژی، با دقت و جزییات بیشتری صورت میگیرد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شهر
شهر را میتوان با بدن جانداران قیاس کرد.[۱۹] چون برای حیات، به منابع اولیهای مانند آب، انرژی، غذا و هوا احتیاج دارد، فعل و انفعالات و فرایندهای متعددی داخل آن انجام میشود و نهایتاً موادی که پسماند و فاضلاب این فرایندها است به محیط اطراف دفع میشود.
سامانۀ انرژی شهری[۱]، معرف مجموعۀ به هم پیوستۀ فرایندهای تأمین و مصرف انرژی برای پاسخگویی به نیاز جمعیت در شهر است.[۲۰] در گذشته این نیاز بسیار سادهتر و عموماً در نیاز به گرمایش عمومی و انرژی مورد نیاز برای پخت و پز خلاصه میشد. امروز این نیاز بسیار وسیعتر شده است و شامل نیاز به سرمایش و گرمایش ساختمان، تأمین روشنایی محیطهای داخل و خارج ساختمان، برق برای مصارف عمومی، انرژی مورد نیاز برای حمل و نقل، انرژی مورد نیاز برای ارتباطات و… است.
منابع مورد نیاز شهر
برآوردهای آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد در حال حاضر حدود دو سوم منابع اولیۀ انرژی دنیا برای رفع نیاز شهرها به کار میرود و این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۷۳% خواهد رسید و حاصل این مصرف انرژی، انتشار ۷۰% از کل دیاکسید کربن تولیدی در شهرها است.[۲۱] این حجم چشمگیر از مصرف انرژی باعث افزایش مطالعات برای بهبود بازده تولید و توزیع انرژی و همچنین مدیریت تقاضا شده است. حرکت به سمت منابع و راهکارهای پایدارتر به جای استفاده از سوختهای سنگوارهای[۲] متدوال امروزی نیز از دغدغههای محققان و دولتها است.
سامانۀ انرژی شهری به طور مستقیم به منابع گرمایشی، سرمایشی، سوخت و برق وابسته است. منابع دیگری مانند هوا، آب و فضای موجود در شهر نیز به طور غیر مستقیم این سامانه را تحت تأثیر قرار میدهند ولی اثر آنها معمولاً چشمگیر و تعیین کننده است.