(۳‑۲۸)
ΔM= ?r3
(۳‑۲۹)
ΔMϑ= ?r5
شکل ۳‑۷: جرم محبوس ΔM برای درجه آزادی عمودی [۴۲]
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
براساس این روابط جرم محبوس در مقدار شروع میشود و به صورت خطی با ν افزایش مییابد. ساده ترین روش برای در نظر گرفتن این جرمهای اضافی، وارد نمودن آن به جرم پی میباشد که در نتیجه میتوان در این شرایط همان مدل مخروطی اولیه را برای کل محدوده اعداد پواسون درنظرگرفت.
با داشتن جرم محبوس و ممان اینرسی جرم محبوس، میتوان معادلات تعادل دیسک سطحی را برای هر یک از درجات آزادی نوشت و نهایتا از رابطهی نیروی اندرکنش-تغییرمکان و رابطهی لنگر خمشی اندرکنش-دوران، میتوان ضریب سختی دینامیکی را برای درجات آزادی عمودی و چرخشی، برای خاک تراکمناپذیر و نسبتا تراکمناپذیر به دست آورد [۲۸].
بدین ترتیب برای تمام مولفههای حرکت میتوان یک پی مستقر بر نیمفضای همگن را میتوان به وسیلهی یک مخروط با شعاع، ارتفاع راس و سرعت موج مربوط به آن مدلسازی نمود (شکل ۳-۸-الف). مدل مخروط انتقالی برای تغییر مکان u0 به صورت دینامیکی معادل سیستم فنر K و میراگر C است (شکل ۳-۸-ب). مخروط دورانی برای دوران به طور دقیق با مدل فنر k ، میراگر Cو ممان اینرسی جرم با یک درجه آزادی داخلی (که در سمت راست شکل ۳-۸-پ نشان داده شده است)، متناظر میباشد. به عنوان یک امکان دیگر، مدل فنر و میراگر با یک درجه آزادی داخلی (که در سمت چپ شکل ۳-۸-پ نشان داده شده است)، میتوان مورد استفاده قرار داد. البته در این حالت دو ضریب از ضرایب منفی هستند که از نظر ریاضی مشکلی وجود ندارد، اگرچه به صورت مکانیکی نمیتوان مدل را تشکیل داد. تمام ضرایب به صورت مستقل از فرکانس هستند.
شکل ۳‑۸: مدل مخروط و مدل گسسته برای پی واقع بر سطح نیمفضای همگن. الف) مخروط نیمه نامحدود ناقص؛ ب) مدل گسسته برای درجه آزادی انتقالی؛ پ) مدل گسسته برای درجه آزادی دورانی [۲۸].
ضرایب سختی دینامیکی
با اعمال اصلاحات مربوط به سرعت موج و جرم محبوس، ضرایب نیرو و تغییر مکان نیز برای حرکت انتقالی به صورت زیر اصلاح بازنویسی میشود:
(۳‑۳۰)
کهK وC ضرایب مربوط به حرکت انتقالی و= ?r3 نیز جرم اضافی برای حالت ≤ ν و حرکت قائم است. نهایتا میتوان ضرایب سختی دینامیکی خاک را در حوزهی فرکانس به فرم زیر بهدست آورد:
(۳‑۳۱)
S()= []
(۳‑۳۱- الف)
(۳‑۳۱- ب)
بههمینترتیب ضرایب نیرو و تغییرمکان برای حرکت دورانی نیز بهصورت زیر اصلاح و بازنویسی میشود:
(۳‑۳۲)