فرضیه شماره ۴ رد می شود.
جدول شماره ۱۳- مقدار اثر و معنی داری تاثیر توسعه موقعیت هوشیاری بر کیفیت مراقبت پرستاری
ارزش T
مقدار اثر
متغیر وابسته
متغیر مستقل
۱٫۰۶۵
-۰٫۱۵۵
کیفیت مراقبت پرستاری
توسعه موقعیت هوشیاری
۴-۳-۳- بررسی همبستگی پیرسون بین ابعاد کیفیت و هوش معنوی:
در این بخش میزان همبستگی بین متغیر هوش معنوی و ابعاد کیفیت مراقبت پرستاری بررسی می شود . با توجه به آزمون ، اگر سطح معنی داری کمتر از ۰٫۰۵ به دست بیاید ، این نتیجه گیری حاصل می شود که بین دو متغیر ارتباط معنی داری وجود دارد .
جدول شماره ۱۴ : بررسی همبستگی بین ابعاد کیفیت مراقبت پرستاری و هوش معنوی
با توجه به جدول بالا :
-
- سطح معنی داری بین هوش معنوی و بعد روانی کیفیت بیشتر از ۰٫۰۵ به دست آمده است ، پس این نتیجه گیری حاصل می شود که ارتباط معناداری بین این دو متغیر وجود ندارد (ارتباط حدود ۶٫۳ درصد )
-
- سطح معنی داری بین هوش معنوی و بعد ارتباطی کیفیت بیشتر از ۰٫۰۵ به دست امده است ، پس این نتیجه گیری حاصل می شود که ارتباط معناداری بین این دو متغیر وجود ندارد (ارتباط حدود ۹٫۷ درصد ).
-
- سطح معنی داری بین هوش معنوی و بعد جسمی کیفیت کمتر از ۰٫۰۵ به دست امده است ، پس این نتیجه گیری حاصل می شود که ارتباط معناداری بین این دو متغیر وجود دارد ( ارتباط حدود ۱۹ درصد ) .
- سطح معنی داری بین هوش معنوی و کیفیت مراقبت پرستاری کمتر از ۰٫۰۵ به دست امده است ، پس این نتیجه گیری حاصل می شود که ارتباط معناداری بین این دو متغیر وجود دارد ( ارتباط حدود ۱۶٫۹ درصد ) . لازم به ذکر است که این ارتباط به صورت معنی دار میباشد .
۴-۵ نتیجه گیری :
در این فصل داده های به دست امده از نظر سنجی پاسخ دهندگان وارد نرم افزار spss شد و آمار توصیفی مربوط به ویژگی های جمعیت شناختی پاسخ دهندگان انجام شد و سپس برای بررسی صحت فرضیهها و صحت مدل تحقیق ، تحلیل مسیر با بهره گرفتن از نرم افزار PLS انجام شد. در فصل بعد نیتجه گیری از پژوهش و پیشنهادات ارائه شده است .
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱-مقدمه:
در دنیای امروز ، رقابت جهانی به جای توجه صرف به قیمت، بیشتر به کیفیت خدمات تأکید دارد. ازآنجایی که مؤسسات خدماتی کشورهای در حال توسعه ،تحت فشار میباشند که به جای رقابت قیمتی، به رقابت در زمینه کیفیت بپردازند، بنابرین نیازمند آگاهی از عوامل ایجاد کننده بهترین کیفیت هستند(دروتی، ۱۳۷۹). کیفیت ارائه خدمات و تولیدات همواره مورد توجه انسان ها بوده است. برای افزایش کیفیت کاری عوامل انسانی در سازمان ها باید برخی از جنبه ها و ابعاد مهم را مورد پژوهش قرار داد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر هوش معنوی بر کیفیت مراقبت های پرستاران بیمارستانهای آموزشی درمانی شهر بندرعباس انجام شده است و براین اساس, پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامهها و استخراج نتایج و کدگذاری , داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و به منظور تحلیل مسیر با بهره گرفتن از نرم افزار PLS اقدام گردید.. در ادامه یافته های حاصل پس از اجرای آزمون آماری در رابطه با هرکدام از فرضیه های تحقیق به طور جداگانه توضیح داده می شود. در پایان نیز به محدودیت هایی که محقق با آن روبه رو بوده اشاره گردید و به پیشنهادات کاربردی مرتبط با موضوع پرداخته شده است.
۵-۲-بحث و نتیجه گیری:
یافته های این پژوهش نشان میدهد که تفکر انتقادی وجودی به عنوان یکی از ابعاد معرفی شده در مدل مفهومی کینگ هوش معنوی به عنوان متغیر مستقل تاثیرضعیفی بر کیفیت مراقبت پرستاری داشته و معنا دار نمی باشد. آنچنان که مقدار اثر تفکر انتقادی وجودی بر کیفیت مراقبت پرستاری برابر با ۰٫۱۹- و ارزش آن نیز ۰٫۸۷۵ بوده که نشان دهنده عدم معناداری و اثر بسیار ضعیف آن است.