-
- معرفی پروژۀ تحقیق[۵۱]: تبیین ویژگیهای پروژۀ اجرا شده و آنچه که باید دربارۀ آن به خواننده گفته شود( همان، ۱۳۸۸)
-
- روششناسی پژوهش[۵۲]: اجرای هر طرح پژوهشی مستلزم به کارگیری یک روش شناسی مناسب است که پژوهشگر را به اجرای طرح مورد نظر و پاسخ گویی به پرسشهای پژوهشی قادر میسازد. تبیین دقیق روش مورد استفاده و دلایل انتخاب آن از ویژگی های مهم هرمقالۀ علمی محسوب می شود( همان، ۱۳۸۸)
-
-
- ابزارهای گردآوری و تحلیل داده[۵۳]: اشارۀ مختصر به روش گردآوری و تحلیل داده ها برای خوانندگان بسیار مفید خواهد بود و فرصتی برای آنان فراهم خواهد آمد که ضمن آشنایی با روش پژوهش گزارش شده از دلایل نتایج به دست آمده آگاه شوند( موسی پور و علوی،۱۳۸۵: ۸۲-۸۳).
-
-
- جامعه پژوهش[۵۴]: لازم است که در یک مقالۀ علمی جامعۀ پژوهش و ویژگیهای آن به دقت و در عین حال به اختصار بیان شود.
-
- محدوده و محدودیتهای پژوهش[۵۵]: اشاره به محدویتهای مطالعه به محقق کمک می کند با نگاهی نقادانه پژوهش خود بنگرد و نتایج به دست آورده را بهتر تفسیر کند، ذکر محدویتها، تصویر روشنتری از محیط پژوهش برای خوانندگان ترسم می شود( ابوالحسنی، ۱۳۸۱: ۸۸).
-
- بحث و نتیجه گیری[۵۶]: انتظار میرود نویسنده در این به پرسشهای پژوهش پاسخ دهد و برداشت نهایی خود را ارائه دهد( همان:۸۵).
-
- پیشنهاد/ پیشنهادها برای انجمن پژوهش آینده: معمولاً مقالات علمی با ارائه پیشنهادهایی برای پژوهشهای بعدی به پایان میرسند. برای گشودن افق تازه برای سایر محققان ارائه می شود.
-
- تقدیر و تشکر[۵۷]: معمولاً در پایان مقالات علمی به نام افراد یا سازمانهایی که به نحوی در اجرای پژوهش گزارش شده نقش داشته اند، اشاره می شود(فتوحی، ۱۳۸۵: ۱۳۸).
- منابع[۵۸]: تمامی منابعی که در پژوهش به نحوی مورد استفاده شده اند باید با ذکر مشخصات کتابشناسی و بر اساس شیوهنامۀ مجلۀ مورد نظر تدوین شوند.
پیوستها[۵۹]: چنانچه ارائه اطلاعات تکمیلی مثل پرسشنامه و موارد مشابه بتواند به تبیین بیشتر مقاله کمک کند، لازم است موارد مذکور به صورت به پیوست به مقاله افزوده شوند(منصوریان،۱۳۸۸).
جدول ۲-۲: « معیارهای ارزیابی ظاهری مقاله های علمی »