۳-۱۳-۳ رطوبت
رطوبت نسبی عبارتست از نسبت رطوبت موجود در هوا در دما ی مفروض به رطوبت هوا ی اشباع شده درهمان دما. بالا بودن میزان و درصد رطوبت فعالیتهای روزانه را مختل میکند و از طرف دیگر جنس مصالح ساختمانی و . . . را فرسوده و کهنه می کند. براساس داده های میانگین رطوبت نسبی زمستان ۹۳ ، بیشترین رطوبت نسبی به ایستگاه بندر امیرآباد حدود ۸۵ درصد و کمترین به سیاه بیشه ۵۴ درصد تعلق داشته است . نوسان میانگین رطوبت نسبی زمستان ۹۳ نسبت به بلند مدت ، در اکثر ایستگاه ها روند افزایشی داشته است. دلیل عمده بالا بودن رطوبت نسبی همجواری با دریا ی مازندران و تبخیر زیاد از سطح این دریاست. بالا بودن رطوبت نسبی به همراه عوامل دیگری نظیر درجه مناسب و غیره منطقه را مناسب برای تولید مرکبات و کشت برنج نموده است .( اداره هواشناسی استان مازندران ،۱۳،۱۳۹۳)
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۱۳-۴ سرعت باد
براساس داده های هواشناسی حداکثر سرعت باد در زمستان ۹۳ ، به کیاسر با سرعت ۲۴ متر بر ثانیه تعلق داشته است . نوسان حداکثر سرعت باد زمستان ۹۳ نسبت به بلند مدت در همه ایستگاهها روند کاهشی داشته است .( اداره هواشناسی استان مازندران ،۱۷،۱۳۹۳)
۳-۱۳-۵ ساعات آفتابی
یکی از کاربردهای مهم زاوی تابش خورشید که در کشور ما چندان مورد توجه قرار نگرفته است استفاده از انرژی حرارتی حاصل از تابش در سیستم گرمایش فضاهای ساخته شده است. علاوه بر این توجه به تعداد ساعات آفتابی در نور گیری فضاهای ساخته شده نیز حائز اهمیت است. بر اساس داده های اداره هواشناسی استان بیشترین ساعات آفتابی به بلده با ۱,۵۳۹ ساعت و کمترین به رامسر ۲,۲۶۵ ساعت تعلق داشته است . نوسان مجموع ساعات آفتابی زمستان ۹۳ نسبت به بلند مدت در اکثر ایستگاهها روند کاهشی داشته است .( اداره هواشناسی استان مازندران ،۱۴،۱۳۹۳)
۳-۱۳-۶ روزهای یخبندان
براساس داده های اداره هواشناسی تعداد روزهای یخبندان زمستان ۱۳۹۳ ، بیشترین روز یخبندان در بلده با ۷۸ روز و در ایستگاههای نوشهر رامسر ، بابلسر ف بندر امیرآباد در سال ۹۳ یخبندانی رخ نداده است . نوسان تعداد روزهای یخبندان زمستان نسبت به بلند مدت در همه ایستگاهها روند کاهشی داشته است. .( اداره هواشناسی استان مازندران ،۱۸،۱۳۹۳)
دانشگاه آزاد اسلامی- واحد ساری عنوان پایان نامه : نقش و جایگاه مناطق نمونه گردشگری در توسعه پایدار استان مازندران عنوان نقشه : موقعیت استان مازندران در ایران نام استاد راهنما : دکتر عباس علیپور نام استاد مشاور : دکتر سعید شیرکوند نام دانشجو : سیده اعظم موسویان خطیر تاریخ دفاع : ۶/۳/۱۳۹۴ |
نقشه شماره ۳-۱۱ نقشه تبخیر استان مازندران
ماخذ: دفتر فنی و عمرانی استانداری مازندران ۱۳۹۱
۳-۱۴ مناطق نمونه گردشگری استان مازندران
حدود ۱۲۲ منطقه از۱۱۶۸منطقه نمونه گردشگری در استان مازندران قرار داشته که از این تعداد ۶۲ منطقه دارای سرمایه گذار بوده و واگذاری آن بصورت قطعی انجام پذیرفته است. و مابقی آن بدلیل عدم واگذاری اراضی از سوی دستگاه های ذیربط بلاتکلیف میباشند.
-
- همچنین از ۱۲۲ منطقه تعداد ۱۱ منطقه دارای مطالعات طرح جامع گردشگری و مابقی آن فقط دارای مطالعات امکان سنجی بوده که بدون مشخص کردن محدوده میباشند.
جمعا از ۱۲۲ منطقه نمونه گردشگری استان تعداد:
-
- ۴۸ منطقه واقع در عرصه های جنگلی و یا مرتعی
-
- ۳۲ منطقه ساحلی (ساحل دریا وحاشیه رودخانه و دور دریاچه)
-
- ۴۲ منطقه کوهستانی و ییلاقی
-
- ۳۲ منطقه دارای کتابچه طرح مصوب و یا در حال تصویب منابع طبیعی (پارک جنگلی واگذار شده یادر حال واگذاری )
-
- ۵ منطقه نیز در خارج از سفر استانی هیات دولت مصوب گردید.
جدول ۳-۸ مشخصات مناطق نمونه گردشگری مصوب در اول سفرهای ریاست جمهوری در دولت نهم به استان