۲۰/۱
۷۹/۱۱۴
۳۱۱/۰
عدم معناداری رابطه
قومیت
۳۲/۲
۶۴/۲۱۵
۰۵۲/۰
عدم معناداری رابطه
شیوه تصرف واحد مسکونی
۸۵/۳
۶۹/۳۵۳
۰۱/۰
رابطه معنادار
زمانی که بخواهیم میانگینهای بیش از دو گروه را مورد بررسی قرار دهیم، به کارگیری آزمونهایی چون t امکان پذیر نیست و باید از روش تحلیل واریانس یا آزمون F استفاده گردد. به عنوان مثال اگر بخواهیم تفاوت درآمد بین سه گروه شغلی کارمند، کشاورز و کارگر را بررسی کنیم از آزمون F استفاده میکنیم. این روش تفاوت معنیدار بودن درآمدهای گروه های شغلی سهگانه را از طریق مقایسه میانگین درآمدهای آنها بررسی می کند(کلانتری،۱۲۵:۱۳۹۱).
جدول فوق نتیجه تحلیل واریانس یکطرفه یا آزمون F بین متغیرهای وضعیت اشتغال، قومیت، شیوه تصرف واحد مسکونی و حستعلقمکانی را در میان پاسخگویان ساکن شهرجدیدپرند نشان میدهد. با توجه به جدول میتوان بیان کرد که سطح معناداری دو متغیر وضعیت اشتغال افراد و حستعلقمکانی برابر با ۳۱۱/۰(بیشتر از ۰۵/۰) و سطح معناداری دو متغیر قومیت و حستعلقمکانی برابر است با ۰۵۲/۰(بیشتر از ۰۵/۰) که حاکی از عدم معناداری رابطه بین حستعلقمکانی و متغیرهای(وضعیت اشتغال و قومیت) میباشد. اما سطح معناداری دو متغیر شیوه تصرف واحد مسکونی و حستعلقمکانی برابر است با ۰۱/۰(کمتر از ۰۵/۰) که حاکی از وجود رابطه معنادار بین این دو متغیر است.
جدول۲۱- ۴ همبستگی بین سن و حستعلقمکانی پاسخگویان ساکن شهرجدیدپرند
حس تعلق مکانی
سن افراد
مقدار همبستگی
.۰۳۵
Sig. (2-tailed)معناداری
.۶۲۲
تعداد
۱۹۶
جدول فوق به بررسی رابطه بین سن و حستعلقمکانی پاسخگویان ساکن شهرجدیدپرند پرداخته است. با توجه به اینکه سطح معناداری این دو متغیر برابر با ۶۲۲/۰(بیشتر از ۰۵/۰) است، میتوان گفت رابطه معناداری بین دو متغیر وجود ندارد. بنابراین میتوان گفت که سن تأثیری بر میزان حس تعلق افراد به مکان زندگیشان نمیگذارد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
تحلیل رگرسیون[۸۶] عوامل مؤثر بر حس تعلق مکانی: تحلیل رگرسیون رابطه نزدیکی با ضریب همبستگی دارد. بدین معنا که برای انجام رگرسیون، باید ضریب همبستگی را محاسبه کرد. اگر میان متغیرهای مورد مطالعه، همبستگی وجود داشت، تنها در این صورت است که میتوانیم از رگرسیون برای آزمون فرضیه های تحقیق استفاده نمائیم. هرچه همبستگی بین متغیرها قویتر باشد، پیش بینی نیز دقیقتر خواهد بود. تفاوت رگرسیون با ضریب همبستگی در این است که رگرسیون به دنبال پیش بینی است در حالی که ضریب همبستگی تنها میزان وابستگی دو متغیر را باهم بررسی می کند(کلانتری،۱۶۹:۱۳۹۱- ۱۷۰).
اگرچه تفاوتهای اساسی بین تحلیل رگرسیون و ضریب همبستگی وجود دارد، اما در تحلیل داده ها به عنوان مکمل یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرند. ضریب همبستگی که برای کشف وجود یا عدم وجود رابطه بین دو یا چند متغیر بکار میرود از جمله روشهای تحلیلی است که علاوه بر تعیین شدت و ضعف رابطه بین دو متغیر، جهت روابط را نیز نشان میدهد. اما این روش قادر به بیان روابط علی بین متغیرها نبوده و نمیتواند مدعی باشد که کدامیک از متغیرها علت و کدامیک معلول دیگری است. همچنین امکان پیش بینی یک متغیر از طریق متغیر یا متغیرهای دیگر وجود ندارد. به همین دلیل برای تحلیلهای پیشرفتهتر و پیش بینی تغییر در متغیر وابسته در صورت تغییر در متغیر یا متغیرهای مستقل باید از روشهای دیگری نظیر تحلیل رگرسیون استفاده کرد (کلانتری،۱۷۱:۱۳۹۱).