شکل ۲‑۲۴: سنتز پیریدینو]۳،۲-d [پیریمیدینها
در این واکنش از جفت شدن سه ترکیب ۶-آمینو-۳،۱-دی متیل اوراسیل (۳۹)، آلدهید و دی آلکیل استیلن دی کربوکسیلات (۴۰) در حلال اتانول مشتقات جدیدی از پیریدینو]۳،۲-d [پیریمیدین (۴۰) سنتز شدند (شکل ۲-۲۵) (, 2011).
شکل ۲‑۲۵: سنتز پیریدینو]۳،۲-d [پیریمیدینها
سنتز ۱H-کرمنو]۳،۲-d [ پیریمیدین-۵-کربوکسامید
Soleimani و همکارانش توانستند از واکنش به صورت درجا از سه ترکیب سالیسیل آلدهید (۴۲)، باربیتوریک اسید (۴۳) و ایزوسیانید (۴۴) ترکیب ۱H-کرمنو]۳،۲-d [ پیریمیدین-۵-کربوکسامید (۴۵) را سنتز کنند et al., 2013) .(Soleiman
شکل ۲‑۲۶: سنتز ۱H-کرمنو]۳،۲-d [ پیریمیدین-۵-کربوکسامید
واکنش بین پیریمیدینها و تیوفنها
از واکنش بین پیریمیدین و ۲-برمو تیوفن (یا ۲-(۴-بروموفنیل) تیوفن) در حضور تری فلوئورو استیک اسید حدواسط۲,۱-دی هیدرو پیریمیدین (۴۶) بدست می آید. درنهایت با اکسایش این حدواسط ۴-(۵-بروموتیوفن-۲-ایل) پیریمیدین (و یا ۴-[۵-(۴-برموفنیل)تیوفن-۲-ایل [پیریمیدین) (۴۷) به دست می آید (شکل۲-۲۷) (., ۲۰۱۴).
شکل ۲‑۲۷: واکنش بین پیریمیدینها و تیوفنها
چند واکنش پیرازولو] ۴،۳- [dپیریمیدینها
اهمیت دارویی پیرازولو] ۴،۳- [dپیریمیدینها در سیستم مرکزی اعصاب، سیستم قلبی عروقی، سرطان، التهاب توجه زیادی را به سنتزشان معطوف کرده است. در شکل ۲-۲۸ چند واکنش از این ترکیبات ذکر شده است (Chauhan and Kumar ., 2013)
شکل ۲‑۲۸: واکنشهای پیرازولو] ۴،۳- [dپیریمیدینها
سنتز ۴،۲-بیس(فنوکسی)-۶-(فنیل تیو)پیریمیدین ها از باربیتوریک اسید
از واکنش بین باربیتوریک اسید (۴۸) با فسفریل تری کلرید در حضور,N ‘N-دی متیل آنیلین تحت رفلاکس ۶،۴،۲-تری کلرو پیریمیدین (۴۹) به دست می آید. ترکیب به دست آمده توسط سدیم هیدروکسید آبکافت می شود که ۶-کلرو یوراسیل (۵۰) سنتز میگردد که در واکنش با تیوفنول در حلال پیریدین ترکیب ۶-فنیل تیو یوراسیل (۵۱) به وجود می آید. محصول توسط فسفریل تری کلرید اضافی کلردار می شود. از واکنش ۴،۲-دی کلرو-۶-(فنیل تیو)پیریمیدین (۵۲) سنتز شده در حلال تولوئن ۴،۲-بیس(فنوکسی)-۶-(فنیل تیو)پیریمیدین ها (۵۳) به دست میآیند (شکل۲-۲۹) (Goudgaon and Sheshikant ., 2013).
شکل ۲‑۲۹: سنتز ۴،۲ بیس(فنوکسی)-۶-(فنیل تیو)پیریمیدین ها از باربیتوریک اسید
۲-۳-۹واکنش ۶،۴-دی کلرو-۵-آمینوپیریمیدینها با ایزوتیوسیاناتها
از واکنش بین ۶،۴-دی کلرو-۵-آمینو پیریمیدینها (۵۴) با ایزوتیوسیاناتها مشتقات تیازولو[۵،۴-d] پیریمیدین (۵۵) سنتز می شود (شکل۲-۳۰) ( ., ۲۰۱۳).
شکل ۲‑۳۰: واکنش ۶،۴-دی کلرو-۵-آمینوپیریمیدینها با ایزوتیوسیاناتها
فصل سوم مواد و روشها
مواد و روشها
دستگاه ها و مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید محصولات
ساختار کلیه محصولات سنتز شده به وسیله طیف های IR،(۱H, ۱۳C) NMR و تعیین نقطه ذوب شناسایی شده اند. این طیفها در بخش پیوست ارائه شده است. نقطه ذوب محصولات توسط دستگاه KRUSS اندازه گیری شده است. طیف IR ترکیبات به وسیله اسپکتروفوتومتر TENSOR 27 و با بهره گرفتن از قرص KBr به دست آمده است. طیف های NMR ترکیبات به وسیله دستگاه NMR مدل BRUKER-400 MHz در حلال DMSO به دست آمده است. مواد شیمیایی استفاده شده در این پروژه، شامل مشتقات بنزآلدهید، مشتقات استوفنون، دی آمینها، سدیم کربنات میباشد. حلالهای به کار رفته در واکنشهاDMF و اتانول ۹۶% میباشد. کلیه مواد و حلالها از شرکتهای مرک (Merk) و لبا هند (Loba Hend) تهیه شده و خالص سازی بیشتری روی آن صورت نگرفته است.
کارهای سنتزی انجام شده در این پروژه
سنتز MCM[7]-41
به یک بالن یک لیتری حاوی ۸۴۰ میلی لیتر آب مقطر، مقدار ۴ گرم CTAB[8]می افزاییم. پس از انحلال کامل (یک ساعت) محلولی همگنی بدست می آید. در مرحله آخر ۱۶ میلی لیتر سدیم سیلیکات به عنوان منبع سیلیکاتی به مخلوط واکنش اضافه شده و پس از گذشت ۲۰ ساعت محصول واکنش صاف می گردد و با آب دیونیزه و اتانول به طور مرتب شستشو داده شده تا حالت بازی ترکیب حذف گردد. در این مرحله مواد مزو حفره سیلیکاتی (MCM-41) حاصل در دمای اتاق خشک شده و به منظور حذف مواد فعال سطحی در دمای ۴۵۰ درجه سانتیگراد کلسینه می شود.
سنتزMCM-41 پی پیرازین
۵/۰ گرم از MCM به ۵ میلیلیتر اتانول در یک بالن اضافه و مخلوط شده، و در مرحله بعد داخل یک بشر کوچک ۳۵/۰ گرم از پی پیرازین به محلول اتانولی افزوده می شود تا به مدت ۳ تا ۴ ساعت هم بخورد. سپس حلال اتانول بوسیله روتاری جدا می شود.
سنتزنانو ذرات Fe3O4
به منظور سنتز Fe3O4 ، ابتدا ۲ گرم FeCl3.4H2O و مقدار ۸/۰ گرم FeCl2.6H2O را در ۱۰ میلی لیتر آب مقطر حل می نماییم، پس از اطمینان از انحلال کامل آهن (III) و آهن (II) در آب، این مخلوط قطره قطره به یک بالن ۲۵۰ میلی لیتری که حاوی ۱۰۰ میلی لیتر آمونیوم هیدروکسید یک مولار و ۴ میلی گرم CTAB است، در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد و تحت گاز ازت اضافه شده توسط همزن مغناطیسی باrpm[9] ۷۰۰ همزده می شود. بعد از گذشت ۲ ساعت واکنش کامل شده و نانو ذرات سیاه رنگ کلوئیدی Fe3O4 تشکیل می شوند.
تهیه Fe2O3-MCM-41-α
به یک بالن یک لیتری حاوی ۸۴۰ میلی لیتر آب مقطر مقدار ۴ گرمCTAB می افزاییم. پس از انحلال کامل (یک ساعت) محلولی همگنی بدست می آید. سپس ۲۰ میلی لیتر از محلول کلوئیدی Fe3O4 را پس از پراکنده کردن توسط دستگاه امواج فراصوت قطره قطره به محلول فوق افزوده و سوسپانسیون حاصل به مدت نیم ساعت با هم زن مغناطیسی هم زده می شود تا نانو ذرات Fe3O4 به طور یکنواخت بین میسل های تشکیل شده پخش گردند. در مرحله آخر ۱۶ میلی لیتر سدیم سیلیکات به عنوان منبع سیلیکاتی به مخلوط واکنش اضافه شده و پس از گذشت ۲۰ ساعت محصول واکنش با آهن ربا جدا و با آب دیونیزه و اتانول به طور مرتب شستشو داده شده تا ذرات غیرمغناطیسی حذف گردد. در این مرحله مواد مزو حفره مغناطیسی حاصل در دمای اتاق خشک شده و به منظور حذف مواد فعال سطحی در دمای ۴۵۰ درجه سانتیگراد کلسینه می شود.
تهیه Fe2O3-MCM-41-α-پی پیرازین
۵/۰ گرم از Fe2O3-MCM-41-α به ۵ میلیلیتر اتانول در یک بالن اضافه و مخلوط شده، و در مرحله بعد داخل یک بشر کوچک ۳۵/۰گرم از پی پیرازین به محلول اتانولی افزوده می شود تا به مدت ۳ تا ۴ ساعت هم بخورد. سپس حلال اتانول بوسیله روتاری جدا می شود.
روش عمومی سنتز مشتقات ۳،۱-دی فنیل-۲-پروپنون:
جهت تهیهی مشتقات ۳،۱-دی فنیل-۲-پروپنون، به محلول شامل ۳۲/۱ گرم پتاس در ۵ میلیلیتر آب و ۳۰ میلیلیتر متانول که در دمای صفر درجه سانتیگراد (حمام آب یخ) تهیه گردیده است، ۵ میلی مول بنزآلدهید اضافه شده و محلول در همان دما به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه هم زده میشود. سپس ۶ میلی مول استوفنون اضافه شده و ۳ ساعت دیگر نیز تحت همین شرایط هم زده میشود. نهایتا، مخلوط واکنش از حمام آب و یخ خارج شده تا دمای آن به دمای اتاق برسد. در این زمان محصولات مورد نظر تشکیل می شوند، رسوبات را صاف کرده تا محصولات مورد نظر جدا گردد (شکل ۳-۱).
شکل ۳‑۱: سنتز مشتقات ۳،۱-دی فنیل-۲-پروپنون
روش نمونه برای تهیه ۳-فنیل-۱-(۴-کلروفنیل)-۲-پروپنون:
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
به محلول شامل ۳۲/۱ گرم پتاس در ۵ میلیلیتر آب و ۳۰ میلیلیتر متانول، که در دمای صفر درجه سانتیگراد (حمام آب یخ) تهیه گردیده است، ۷۰۲۵/۰گرم کلرو بنزآلدهید اضافه میشود پس از اتمام افزایش، محلول در همان دما به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه هم زده میشود. سپس ۷۲/۰ گرم استوفنون اضافه شده و ۳ ساعت دیگر نیز تحت همین شرایط هم زده میشود. سپس مخلوط واکنش از حمام آب و یخ خارج شده تا دمای آن به دمای اتاق برسد. در این زمان محصولات مورد نظر تشکیل می شوند، این رسوبات را صاف کرده تا محصولات مورد نظر جدا شود.